Leensjop
Business / Financial Services

Webcam schuifje interessant hebbedingetje

Een webcam schuifje is voor zowel smartphones en tablets tot notebooks een interessant hebbedingetje. Webcams lijken tegenwoordig immers een standaarduitrusting te zijn. Zowat elk apparaat dat we gebruiken heeft een camera erop. We lijk soms wel immuun te zijn voor alle berichten die het nieuws bereiken over verhalen van hackers die gebruikers op allerlei manieren verleiden om webcam spyware te installeren. Dat verleiden gaat bewust, het laten verleiden gaat helaas volledig onbewust.

Webcam schuifje echt een must

Nog te veel gebruikers hebben geen webcam schuifje maar vertrouwen op het indicatielampje. Een indicatielampje dat u laat weten dat uw camera actief is. Onwetend van de vele mogelijkheden van hackers, vertrouwen de meeste gebruikers op het indicatielampje. Uit, betekent geen activiteit, aan betekent activiteit. Echter is het zelfs mogelijk om het lichtje uit te schakelen door middel van software, of door het wijzigen van bepaalde instellingen. Waardoor het voor de gebruiker lijkt dat de webcam niet aan staat (er brandt geen lampje), maar in werkelijkheid toch videobeelden kan vastleggen.

De eenvoudige oplossing

Soms zijn de eenvoudigste oplossingen tegelijkertijd de beste. Als u er absoluut zeker van wilt zijn dat niemand u via uw webcam in de gaten houdt, koop een webcam schuifje bij webcamcovers.nl. Zelfs de beste hacker ter wereld kan hier niet tegenop.

Verdere maatregelen

Uw computer scannen op webcam-gerelateerde malware is natuurlijk altijd een goed idee. Een traditionele virusscanner vangt niet altijd webcam gerelateerde spyware of malware op. Naast uw primaire antivirussoftware kunt u daarom het beste ook anti spyware installeren.

Vermijd het aanklikken van verkorte links op sociale mediasites

Een van de manieren waarop webcam malware wordt verspreid, is via links op Social Media sites. Malware-ontwikkelaars gebruiken vaak link verkorting services zoals TinyURL en Bitly om te proberen de echte bestemming link te maskeren die net zo goed een malware distributie site is.

Als de inhoud van een link te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat vaak ook en heeft het tot enige doel u ergens op te laten klikken en u naar een andere site te sturen zodat er malware op uw laptop of computer geplaatst kan worden.